Ultra-robust laptop på tur til Nordpolen

Den ultra-robuste bærbare robuste mobile computer er udvalgt af den franske videnskabelige Northpole-ekspedition som deres computerplatform igennem deres fem uger lange ekspedition på ski, til fods og svømning til Nordpolen.

Ultrarobust mobil computer rejser til Nordpolen i bidende kulde

Ekspeditionen ledes af de anerkendte franske eventyrere og forskere Alan Le Tressoler og Julien Cabon.

Efter deres ankomst bor de i telte på Nordpolen i yderligere tre uger, hvor de skal afværge isbjørne, frysende vinde, hav-is og temperaturer der kan nå -40° C. Ekspeditionen vil være autonom, uden hjælp udefra, med en daglig rejseplan på 25 km. Hvert medlem vil trække en 150 kg slæde.

Ekspeditionen bruger den kompakte robuste mobil computer til alle PC- og kommunikationsbehov i løbet af den fem ugers tur. Det er en ikke kun en test af menneskelig udholdenhed, men også af kvaliteten og holdbarheden af udstyret.

Havde brug for en ekstremt velfungerende mobil computer

Til den robuste mobil computer er tilsluttet til en satellittelefon, som sender videnskabelige data og billeder til international distribution. Computeren gemmer også alle de data, der indsamles i løbet af ekspeditionen.

"Den mobile computer fra Blue Line er virkelig en af de vigtigste hjælpemidler på ekspeditionen," siger projektleder Alan Le Tressoler: "Hele formålet med ekspeditionen er at indsamle, bevare og analysere videnskabelige data, hvilket vi kun kan gøre med en ekstremt velfungerende mobil computer, der også er i stand til at håndtere ekstreme betingelser."

"Det er også vores livline i tilfælde af dårligt vejr eller skader. Vi vil være i en af de mest ekstreme steder på jorden i midten af et frossent hav. Det er vådt, det er koldt, og vi er isolerede. Vi må være helt sikre på, at vores udstyr vil være operativ og pålidelig. Derfor vælger vi en robust computer." ”Det er en forudsætning for succes i vores videnskabelige dataindsamling og for vores sikkerhed".

Formålet med ekspeditionen er at indsamle en række målinger fra en del af den verden, der endnu ikke er blevet udforsket af videnskaben. Det videnskabelige program indebærer indsamling af fx vejrdata, is-hav drift og plankton.