Miljøpolitik

Blue Line forpligter sig til at iværksætte aktiviteter, der reducerer påvirkningen af det eksterne miljø og alle i virksomheden bidrager til at efterleve miljøpolitikken.

Blue Line overholder selvfølgelig også gældende lovgivning.

Der er ledelsens ansvar at definere mål og følge op på politikken ligesom denne skal gennemgås mindst én gang årligt.

Brud på miljøpolitikken skal rapporteres til ledelsen.

Udover nedenstående indsatsområder, redefineres en række nye mål for energiforbrug i nye bygninger efter indflytning i nyt domicil i foråret 2023.

Vareindkøb

Vareindkøb står for klart den største andel af Blue Line materialeforbrug og derfor implementeres et ’code of conduct’ for Blue Lines samarbejdspartnere, der skal sikre at hele værdikæden har fokus på bæredygtighed. Blue Line gennemfører review af de væsentligste samarbejdspartneres bæredygtighed. Supply Chain Management er ansvarlig for denne indsats. 

Emballage

Det et Blue Lines mål at anvende genbrugsemballage i størst mulig omfang. I forbindelse med evaluering af underleverandører, er der fokus på sikre deres anvendelse af genbrugsemballage. Supply Chain management er ansvarlig for denne indsats.

Genbrug

Blue Line sorterer og genbruger emballage i størst mulig omfang. Overskydende pap og papir smides i genbrugscontainer, der løbende afhentes til genanvendelse. Derudover frasorteres plastik og metalskrot til genanvendelse. Supply Chain management er ansvarlig for denne indsats.

Madspil

Det er en indarbejdet politik, at medarbejderne tager madrester fra bl.a. frokoster og møder med hjem så disse ikke går til spilde. 

El

Blue Line har solceller på taget, som bidrager til miljørigtig elforsyning. Blue Line anvender udelukkende LED belysning for at minimere strømforbruget. Når Blue Line flytter til nyt domicil i foråret 2023, øges andelen af elforsyning, der kommer fra alternative kilder, bl.a. gennem større solcelleanlæg. Herefter iværksættes målinger og initiativer for reduktion af elforbruget. Ledelsen har ansvaret for denne indsats.

Varme

Blue Line anvender, i nuværende domicil, naturgas som kilde til opvarmning. Naturgas er mere miljøvenligt end kul og olie. Når Blue Line flytter til nyt domicil i foråret 2023 ændres varmeforsyningen til fjernvarme, der produceres lokalt med lokalt CO2-neutralt halm og træflis. Om sommeren anvendes derudover overskudsvarme fra lokal affaldsforbrænding og virksomheder i nærheden. Varmeproduktionen sker på anlæg, der renser røggassen og lever op til de nyeste EU-krav til partikler, NOx og SO2 og CO. Der iværksættes målinger og initiativer for reduktion af varmeforbruget. Ledelsen har ansvaret for denne indsats.

Omgang med kemikalier

Blue Line anvender kemikalier i enkelte processer i produktionen. Alle kemikalier der benyttes hos Blue Line er inkluderet i den kemiske risikovurdering. Den kemiske risikovurdering er udarbejdet, jf. Arbejdstilsynets retningslinjer. Den kemiske risikovurdering skal, blandt andet, sikre at alle kemikalier der anvendes, opbevares og bortskaffes efter det enkelte produkts sikkerhedsdatablad. I henhold til anvendelsen af kemikalierne er relevante værnemidler samt førstehjælpsudstyr til rådighed. Arbejdsmiljøorganisationen har ansvaret for denne indsats.

Forurening

Blue Lines udledning begrænser sig til spildevand som renses af kommunen. Efter flytning til nyt domicil i foråret 2023 udledes ingen røg. Overskydende materialer sorteres og genbruges. Restaffald afhentes og anvendes til opvarmning lokalt. 

Denne politik revurderes af ledelsen mindst en gang årligt.